Despre Halloween.

Da, bine, ştim, e o sărbătoare importată, ca şi Valentine’s Day, că le avem şi noi pe ale noastre etc. Dar! Asta nu e o scuză să nu ne distrăm pe cinste. Avem doar un pretext în plus de a da startul unor petreceri zdravene şi… criminal de haioase, chiar.

Halloween se trage dintr-o veche sărbătoare celtică, cu niscaiva rădăcini şi în Ziua Tuturor Sfinţilor. Se spune că în noaptea de 31 octombrie, graniţa dintre lumea reală şi lumea spiritelor devine una extrem de subţire, astfel că în noaptea de Halloween pământul este vizitat de spirite, atât bune cât şi rele. Cele bune sunt mereu binevenite, iar pentru a le goni pe cele rele, oamenii se deghizează în costume înfricoşătoare şi îşi pun măşti. Cam asta e povestea lui Halloween, care cândva era Samhain, sărbătoarea celtică.

De-a lungul secolelor, în mod special în ultimii 100 de ani, Halloween s-a schimbat uşor uşor şi a ajuns la forma din prezent, în care oamenii se costumează şi petrec pe cinste, copiii se costumează şi merg din uşă în uşă după bomboane, iar cei ce stau acasă au coşurile cu dulciuri pregătite pentru micii draci, altfel se trezesc cu casa lovită de ouă. E ocazia perfectă pentru măscăreală, pentru plăcintă de dovleac, prăjituri morbide dar absolut delicioase, punchi sângeros, focuri de tabără, o abundenţă în teme fantomatice şi farse uneori sinistre. 😀

Anul acesta am decis să petrecem Halloween-ul aşa cum se cuvine, de aceea pregătim meniul compus din degete de vrăjitoare, ochi înfricoşători, plăcintă de dovleac, shoturi şi punch-uri însângerate. De aceea decorăm cafeneaua cu felinare din dovleci, scheleţi şi lilieci. De aceea ne costumăm şi petrecem toată noaptea.

Aşa că vă aşteptăm la Motozone Cafe în noaptea de 31 octombrie, începând cu orele 20:00, pentru o petrecere straşnică de Halloween. E un motiv în plus de distracţie şi o ocazie de a da frâu imaginaţiei.

Trick or treat!

interior1

Advertisements

~ by motozonecafe on October 29, 2009.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: